Februari maand van het gebit

Waarom gebitsverzorging?
We zien in de praktijk dagelijks honden en katten met milde tot ernstige gebits problemen. Vaak merk je er als eigenaar helemaal niets van, maar ondertussen heeft je huisdier er wel last van!

Helaas heeft het grootste deel van de honden ouder dan 3 jaar problemen aan het gebit. Ook bij katten komen gebitsproblemen veel voor. Tandplak en tandsteen veroorzaken parodontitis en daarmee een vieze lucht uit de bek, maar ook pijn en ontstekingen elders in het lichaam.  Ontstekingen van hartkleppen,  lever en nieren, kunnen tot ernstige lichamelijke problemen leiden. Gelukkig kan je dat voorkomen door dagelijks de tanden van je hond of kat te verzorgen.

Wat is een goede gebitsverzorging?
* Dagelijkse tandenpoetsen.  Kom langs tijdens de maand van de gebits verzorging en de dierenarts doet het je voor!
* Voer: Geef uw huisdier voornamelijk brokken. Heeft het dier snel last van tandsteen geef dan speciale grotere brokken tegen de vorming van tandsteen;
* Geef een kauwproduct waar ze minimaal 15 minuten per dag lekker op kunnen kauwen;
* Geef speciale tandreinigende speeltjes, bijvoorbeeld een flos.

U kunt als eigenaar veel zelf doen, maar mocht het zo zijn dat er toch veel tandsteen ontstaat neem dan contact op met uw dierenarts. Een gebitsreiniging onder narcose is dan vaak nodig. Lees verder wat de mogelijkheden zijn op onze pagina tandheelkunde.

Actie tijdens de maand van de gebitscontrole
– Gebitscontrole door de dierenarts inclusief tandenborstel en dierentandpasta een een demonstratie hoe doe je dat nou de tanden van je hond of kat poetsen. voor slechts 12,50. Van maandag tot en met vrijdag tijdens het inloop spreekuur van 13:30-14:30.

Wij helpen u graag verder met al uw vragen over gebitsverzorging bij de hond en kat.