Inslapen en afscheid nemen

Wanneer euthanasie?

Een van de moeilijkste momenten voor baasjes is de beslissing rondom het inslapen van hun huisdier. Vaak twijfelen baasjes enorm wat nu het juiste moment is. Als uw huisdier ernstig ziek is of geen goede levenskwaliteit meer heeft, is het soms het beste om uw dier in te laten slapen. Wij proberen u zo zorgvuldig mogelijk te begeleiden in het maken van de juiste keuze. Wij luisteren naar u en geven u advies.

Waar?

U kunt ervoor kiezen om uw huisdier bij Dierenkliniek Zoetermeer Seghwaert in te laten slapen, of u kunt een afspraak maken voor een euthanasie van uw huisdier bij u thuis. We zullen in beide gevallen uw dier in alle rust en waardigheid in laten slapen.

Hoe gaat een euthanasie bij huisdieren?

Op de praktijk brengen we u en uw huisdier naar een aparte ruimte. De dierenarts zal in de meeste gevallen een prikje in de spier geven met een slaapmiddel. Als uw huisdier slaapt geven we een overdosis slaapmiddel in een bloedvat in de voorpoot of in de buik. Uw huisdier voelt hier niets meer van. Het hart zal trager gaan kloppen en binnen enkele minuten zal uw huisdier in een diepe slaap vallen en geleidelijk overlijden. De dierenarts zal altijd voorafgaand aan een euthanasie uw huisdier onderzoeken en beoordelen of het ethisch verantwoord is om uw huisdier in te laten slapen.

Begraven of cremeren van uw huisdier?

Na de euthanasie kunt u ervoor kiezen om uw huisdier te laten cremeren of te laten begraven. Crematie kan individueel of gezamenlijk met andere overleden dieren gebeuren. U kunt uw huisdier zelf brengen naar het crematorium of u kunt uw huisdier bij Dierenkliniek Zoetermeer Seghwaert laten ophalen. Het personeel van het crematorium zal telefonisch contact met u opnemen om te bespreken of u nog om afscheid wilt nemen en u kunt bespreken wat u nadien met de as van uw huisdier wilt. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen de urn mee naar huis te nemen.
U kunt er ook voor kiezen om uw huisdier op de kliniek te laten voor destructie. Uw huisdier wordt dan opgehaald samen met andere overleden dieren. Indien u nog vragen heeft over dit onderwerp, neem gerust contact met ons op.

 

< Terug naar Behandelingen