Floor Lugten

 

Ik woon inmiddels een aantal jaar met veel plezier samen met mijn man Tibo en onze kat Baloe in Rotterdam. Als kind had ik altijd huisdieren om me heen en daarom wist ik dan ook dat ik van jongs af aan dierenarts wilde worden, iets anders kon ik me niet voorstellen. In de laatste jaren van mijn middelbare schooltijd liep ik op de zaterdagen al mee bij een dierenkliniek. Het meelopen was ontzettend leuk en gaf mij de bevestiging dat dierenarts mijn droombaan zou zijn. Helaas werd ik uitgeloot voor de studie diergeneeskunde in Utrecht en ben ik met frisse tegenzin een jaar Biologie gaan studeren. Daar was ik na een jaar helemaal klaar mee; ik moest en zou dierenarts worden. Ik heb toen besloten mijn hart te volgen en de grens over te gaan om in Belgiƫ diergeneeskunde te gaan studeren in Gent.

Hoewel er over de studie diergeneeskunde in Gent allerlei verhalen te ronde gingen dat het heel zwaar was, heeft me dit alleen maar extra gemotiveerd om heel hard te werken. Al het harde werken werd beloond en ik studeerde af als dierenarts!

Na mijn afstuderen ben ik direct begonnen in een grote dierenkliniek in mijn geboorteplaats Dordrecht, waar ik tijdens mijn studie al veel had meegelopen. Ik heb hier ontzettend veel geleerd, zo was ik verantwoordelijk voor de zorg van de opname- en intensieve zorgpatiƫnten en draaide ik mee met de spoeddiensten voor veel praktijken in de regio. Vervolgens heb ik na drie jaar de overstap gemaakt naar een kleinere praktijk in Rotterdam waar er meer aandacht was voor de klant en ik mezelf verder heb kunnen ontwikkelen in onder andere de chirurgie en de tandheelkunde. Verder vond ik het ook leuk om namens de praktijk regelmatig voor Stichting Zwerfkatten Rijnmond te werken die zich inzet voor de gezondheid van de zwerfkatten in de regio.

Tussen huisdieren en hun baasjes bestaat altijd een bijzondere band en dat vind ik altijd leuk en interessant om terug te zien in de spreekkamer. Ik vind het dan ook belangrijk dat we een goede oplossing vinden voor zowel het dier als de eigenaar en beiden gezond en tevreden de deur uitstappen. In de gezellige praktijk in Zoetermeer is er ruimte om deze zorg te kunnen bieden. Sinds mei 2020 werk ik hier dan ook met veel plezier.

Tot ziens op de praktijk!