Mandy Jelicic

Als klein kind wilde ik al dierenarts worden. Mijn interesse in dieren is er met de paplepel in gegoten. Samen met mijn opa hield ik in een plakboek bij welke verschillende hondenrassen we tijdens onze wandelingen hadden gezien. We hadden ook een abonnement op de dierentuin, waar we elke week naar toe gingen. Daar kende ik de weg op mijn duimpje en heb ik zelfs een keer anderhalf uur staan turen naar een kuikentje dat uit het ei kwam. Bij ons thuis was het ook altijd een beestenboel. Onze huisdierenstapel varieerde van honden en katten tot konijnen, schildpadden en een papegaai.

In mijn eigen huis is het ook een gezellige beestenboel. Mijn vriend Michael en ik wonen samen in Rotterdam. Wij hebben een Friese Stabij genaamd Gys en een zwarte kat die Frits heet. Het heeft even geduurd voordat die twee met elkaar overweg konden, maar nu gaat het -meestal- goed.

Ik heb het geluk gehad om in één keer ingeloot te worden voor de studie diergeneeskunde in Utrecht. Tijdens mijn studie heb ik als stage zwerfhonden en -katten gecastreerd in de Filipijnen en in Spanje. Na mijn afstuderen ben ik eerst aan de slag gegaan bij een praktijk in Rotterdam. Sinds augustus 2019 mag ik het gezellige team in Zoetermeer versterken.

Het leukste van mijn vak vind ik dat je elke dag weer andere dingen meemaakt. Eerst een kat opereren en vervolgens een konijn op consult. Geen enkel dier is hetzelfde en ze verdienen dan ook allemaal zorg op maat. Ik vind alle dieren leuk, maar heb stiekem toch wel een voorliefde voor honden. Daarnaast vind ik goede communicatie met de eigenaren ook erg belangrijk, omdat zij toch het woord moeten doen voor hun huisdier.

Tot ziens op de praktijk!