Echografie

Met een echo kunnen we in een dier kijken. Het is een diervriendelijke manier om meer informatie te krijgen over de organen van uw dier. Het is een onschuldig onderzoek, wat niet schadelijk is voor uw dier en wat meestal niet als vervelend wordt ervaren. Bijna altijd kan een echo bij een wakker dier worden gemaakt en is er geen sedatie nodig.

Bij Dierenkliniek Zoetermeer Seghwaert op de praktijk maakt dierenarts Anna Polderman de echo’s. Zij heeft zich helemaal toegelegd op de echografie bij gezelschapsdieren.

Het echo-onderzoek door Anna Polderman

Een afspraak voor een echo begint met dat Anna uw dier even na kijkt. Daarna zal uw dier op de rug gelegd worden in een zacht kussen. De buik wordt geschoren en bedekt met een gel. De echo zelf duurt 30-45 minuten. Na afloop van de echo bespreekt Anna de bevindingen. Zo kunt u snel verder geholpen worden in onze praktijk.

Goed om te weten:

– Uw dier mag 12 uur voor de echo niet eten omdat anders de lever, alvleesklier en het maagdarmkanaal niet goed te beoordelen zijn.
– Om de blaas te kunnen beoordelen moet deze gevuld zijn. Laat uw dier 4 uur van tevoren niet plassen.
– Mocht er na afloop van de echo nog wat gel in de vacht van uw dier zitten is dit makkelijk weg te wassen met water. Het is niet gevaarlijk als het dier het zou aflikken.

< Terug naar Behandelingen