Laboratorium onderzoek

Snel en accuraat

Onze dierenkliniek heeft een uitgebreid eigen laboratorium. Daar kunnen we met de modernste analyseapparatuur onderzoeken doen, zoals bloed- en urineanalyse en analyse van ontlasting. U heeft vaak dezelfde dag nog de uitslag en de juiste behandeling kan gelijk gestart worden.

Titer test

De Rapid Status titer test is een speciale bloedtest, waarmee we kunnen kijken of je huisdier (nog) voldoende bescherming heeft tegen bepaalde besmettelijke ziektes. Zo kunnen we op maat vaccineren en voorkom je onnodig vaccineren.

Bloedonderzoek voor narcose

Voordat een dier onder narcose gaat adviseren we een pre-anesthetisch bloedonderzoek. Wij doen dat voornamelijk bij dieren ouder dan 7 jaar (bij grote rassen vanaf 5 jaar). Met dit onderzoek kijken we of het lichaam de narcose kan verdragen. Op basis van de uitslag kunnen we de narcose beter afstellen voor het dier en als het nodig is een infuus aanleggen zodat na de operatie direct middelen kunnen worden toegediend om het dier zo snel mogelijk op te laten knappen.

Screening oudere dieren

Bloedonderzoek kan ook worden ingezet bij screening van de oudere dieren. Dan wordt het onderzoek gebruikt om de meest voorkomende aandoeningen die ongemerkt de gezondheid van het oudere dier bedreigen te inventariseren. Dat heeft als voordeel dat ouderdomsziekten als lever- en nierziekten, suikerziekte en schildklierproblemen in een vroeg stadium behandeld kunnen worden waardoor uw dier langer prettig kan leven.

Bloed opsturen

Wij kunnen niet alle onderzoeken in de praktijk doen. Er zijn onderzoeken die alleen in specialistische laboratoria kunnen worden uitgevoerd. In die gevallen wordt het bloed nog dezelfde dag bij ons opgehaald en geven we zo snel mogelijk de uitslag door.

< Terug naar Behandelingen