Angst vrije dierenarts

Wij  houden van dieren, het is onze passie om goed voor ze te zorgen. Helaas zien we regelmatig hele bange dieren in de praktijk. Zowel het vervoer naar de praktijk als de ervaringen in de praktijk, kunnen angst en stress veroorzaken. Wij willen angst en stress graag zo veel mogelijk voorkomen, en hebben daarom onze werkwijze aangepast. Wij werken volgens de Fear Free ® methode en Catfriendly methode.

De angst vrije dierenarts

Wij willen graag dat elk dier blij en relaxt onze praktijk naar binnen gaat. Tijdens het verblijf in onze kliniek zullen we er als team alles aan doen om uw huisdier zo te behandelen dat angst en stress voorkomen worden. Het betekent niet dat uw huisdier nooit meer iets oncomfortabels mee maakt bij de dierenarts. De meeste dieren die bij ons langs komen, zijn immers ziek, gewond of hebben pijn.  We zullen wel ons uiterste best doen om op allerlei manieren angst en stress bij uw huisdier te voorkomen.

Hoe voorkomen wij stress en angst bij uw huisdier?

*We hebben verschillende informatie brieven voor u klaar liggen. Bijvoorbeeld hoe krijg ik mijn kat zonder stress in een vervoersmand, hoe kan ik mijn dier het beste vervoeren?

*Als uw huisdier het spannend vindt om in de wachtkamer te wachten, dan kunt u ons bellen zodra u met uw auto geparkeerd staat. U hoeft niet te wachten n de wachtkamer, maar krijgt een seintje wanneer u gelijk door kunt komen vanuit de auto naar de spreekkamer. Voor dieren die heel veel blaffen, of erg onrustig zijn in de wachtkamer is dit veel fijner.

* U kunt het beste het dier voor het bezoek aan de praktijk niet te veel eten geven, zodat uw dier hongerig is. Bereid u voor dat er bij ons heel veel beloond wordt met voer. Zo zorgen we voor een positieve ervaring bij ons! Als uw huisdier een speciaal dieet volgt, vragen we u om zelf beloningen mee te nemen.

*Tijdens het consult zullen we dwang zoveel mogelijk voorkomen. We zijn allemaal getraind om speciale technieken en hulpmiddelen te gebruiken om stress en angst te voorkomen.

*soms adviseren we om voorafgaand aan het consult medicatie op te halen om angst en stress te voorkomen. Zo kunnen we voor positieve ervaringen in de praktijk zorgen.

*Voor zeer angstige dieren hebben we een speciaal ‘angst-vrij consult’. We plannen dan meer tijd voor uw huisdier uit zodat we alle onderzoeken met nog meer geduld en aandacht kunnen uitvoeren.