Katten

Katten zijn geen honden. Bij dierenkliniek Zoetermeer Seghwaert hebben we extra aandacht voor katten. Zo verloopt het bezoek zo rustig mogelijk. Naast het beter maken van dieren, is een belangrijk deel van ons werk uw huisdier gezond houden. Daarom adviseren wij een jaarlijkse gezondheidscontrole. Onze dierenarts kijkt uw kat van top tot teen na en bespreekt met u de gezondheid van uw dier. Bij katten ouder dan tien jaar adviseren wij vaak een bloedonderzoek om de orgaanfuncties te controleren. Zo houden we u kat langer gezond!

Vaccinatie op maat

Bij dierenkliniek Zoetermeer Seghwaert vaccineren we op maat. Dit betekent dat uw kat met ons vaccinatieschema een goede bescherming heeft voor de verschillende besmettelijke ziektes, maar niet onnodig veel vaccinaties krijgt. Voor niesziekte adviseren wij uw kat jaarlijks te vaccineren. Voor kattenziekte kunnen we met een simpele bloedtest, de zogenaamde Vaccicheck, controleren of uw kat voldoende antilichamen heeft en voldoende beschermd is. Is dit het geval dan is de vaccinatie hiertegen niet nodig.

Sterilisatie

De sterilisatie van de poes houdt in dat de eierstokken operatief worden verwijderd. Met als gevolg dat de poes niet meer krols wordt en dus niet meer vruchtbaar zal zijn.
Vanaf zes maanden leeftijd kan een poes gesteriliseerd worden. Het is een fabeltje dat het beter is de poes eerst krols te laten worden of zelfs te laten jongen. Gebleken is dat steriliseren rond zes maanden leeftijd, de kans op tumoren in de melkklieren op latere leeftijd vrijwel reduceert tot nul. Ook baarmoederontsteking op latere leeftijd wordt zo voorkomen.

Castratie

De castratie van de kater houdt in het onder narcose verwijderen van de zaadballetjes en heeft tot gevolg dat de kater niet meer vruchtbaar is. Heel plezierig is dat de urine van de castraten geen sterke ‘kater’ geur heeft en gecastreerde katers hebben minder neiging tot weglopen en vechten met andere katten.
Vanaf zes maanden leeftijd kan een kater gecastreerd worden. Het herstel na de operatie is zeer snel.

< Terug naar uw dieren